ochii lui andrei

BuBu Bookinghouse and Events, Asociatia Culturala TURN lanseaza campania "Ochii lui Andrei" prin care incurajeaza pe toti cei dornici sa se implice si sa sprijine eforturile asociatiei lui sa se apropie echipei in masura posibilitatlor si abilitatilor proprii.


Andrei Stratila este un exemplu de vointa si putere de caracter atat ca artist cat si ca profesionist si nu in ultumul rand ca om. Nascut la 15 august 1985 in Chisinau, copilul avea sa paseasca inca de la frageda varsta de 11 ani in lumea intunericului. Un accident nefericit- o masina a intrat in bicicleta cu care se plimba in apropierea casei- a facut ca acesta sa isi piarda vederea definitiv.
4 Octombrie 1996 este data care urma sa-i schimbe intregul curs al vietii, aceasta zi devenind cea de-a doua zi de nastere a sa, asa cum o numeste el acum. Au urmat doi ani petrecuti prin spitale si peste 12 interventii chirurgicale, insa nivelul de dezvoltare al medicinei din domeniu la acel timp nu a permis recuperarea vederii, Andrei fiind pana astazi total nevazator.


Dar asta nu l-a facut sa renunte in a-si urma visele. In 2000 soseste in Romania, unde urmeaza la Buzau Liceul Pentru Deficienti de Vedere, pentru ca mai apoi sa termine cu success Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. In paralel activeaza in diverse proiecte muzicale, remarcandu-se ca tobosar si evoluand ca artist intr-un timp foarte scurt, in ciuda efortului dublu de a-si dezvolta manuirea instrumentului. Astfel ajunge sa presteze pe scene nationale si internationale, cum ar fi Balkan Beats (Godor Klub - Budapesta), Szin Festival (Szeged), Pivoland (Skopje) sau International Romani Art Festival (Timisoara). In timpul liber se dedica tot muzicii, fiind inspirat de artistii sai preferati ca Dream Theater, Godsmack, Amorphis, Karnevool, Dubioza Kolektiv, Kultur Shock, Muse sau Porcupine Tree.

Lectura este o alta pasiune a sa, artistul avand deja aproximativ 1000 de volume citite.


 

Mai mult, din dorinta de a ajuta mai departe pe cei care se confrunta cu aceleasi greutati ca el si a contribui cu ceva prin experienta, pasiunea si perseverenta sa la conturarea unei societati mai atente cu grupurile defavorizate, in august 2010 pune bazele propriului ONG, Asociaitia Pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiente, alaturi de tatal sau Vasile si fratele sau Victor.

 


Ca orice ONG tanar, Asociatia Pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiente are nevoie de oameni competenti in toate departamentele. Fie ca esti fotograf, om de presa, artist, asistent social, translator, medic, designer, ai abilitati logistice si organizationale, financiare, IT, etc, poti fi un mare ajutor demersurilor asociatiei, atat de necesare, mai ales in Romania, unde resorturile de sprijin a persoanelor cu deficiente fizice sunt atat de precare.

Nu ramane indiferent la un proiect care lucreaza ca lumea in care traiesti sa functioneze sanatos, care ajuta pe cei care nu au aceleasi sanse ca si tine.

 

Fii unul dintre cei care schimba ceva!

Fii ochii lui Andrei acolo unde el nu poate vedea!Primul eveniment al campaniei il reprezinta participarea artistului in cadrul celei de-a doua editii a Galei Persoanelor cu Dizabilitati - Educatie fara bariere, eveniment organizat de catre Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei, Fundatia Vodafone Romania. Patronajul evenimentului este oferit de catre Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti.

Andrei va sustine in cadrul galei un recital de 4 minute alaturi de cunoscuta trupa clujeana de alternative punk ska Dance Trauma.

Parteneri: La Gazette si Dance Trauma

 poze repetitii
video gala
poze gala

Unul din proiectele personale ale lui Andrei si a sotiei sale Irina a fost participarea acestora in concursul "Che la cutite" - Antena 1. 


 

       
        bubu bookinghouse and events                                                                                                                             event and artist management                                                                                
        all rights reserved                                                                                                                                               booking