Bubu booking

Vrelo

Alternative Ethno, Ethno Rock, Punk, Dub | Serbia

 

Tobe, bass si 6 voci feminine de exceptie care rup scena in doua. Vrelo este expresia nemaintalnitului si ecoul autenticitatii venit direct din inima Serbiei. Cine ar fi crezut ca doinele slave pot suna atat de bine intr-un soc alternativ. Vrelo stie sa cante traditia cu nerv. Muzica lor e impunatoare si imprevizibila ca o forta a naturii, cand blanda, inmuiata in soapte de jazz si folk izbucnind in vuiete rock sau electro.

Formata in 1999, Vrelo s-a dezvoltat treptat pana sa ajunga la abordarea surprinzatoare pe care o propune in proiectul actual si care si-a castigat pe buna dreptate renumele atat in spatiul balcanicde acasa cat si in intreaga Europa.

In 2007 catstiga locul al doilea in renumita competitie a BBC, The Next Big Thing, fiind aleasa din peste 2500 de artisti din 88 de tari. Alaturi de alte materiale discografice de succes lansate, Vrelo se poate lauda si cu includerea unei piese in compilatia BBC 20 BEST TRACKS FROM AROUND THE WORLD publicata in 2007.

Pe langa dezvoltarea proiectelor proprii, Vrelo s-a bucurat cu colaborari cu artisti de talie mondiala cum ar fi cea cu Emir Kusturica & The no Smoking Orkestra. In vara lui 2003 Vrelo a contribuit la inregistrarea soundtrack-ului productiei  “Live is a Miracle”, a cunscutului regizor, colaborarea cu Kusturica continuandu-se in 2007 cand grupul face parte din distributia operei punk a acestuia “Time of the Gypsiei”, jucata la Paris la Opera Bastille. Vrelo si Kusturica lucreaza impreuna cu succes si in prezent, artistele fiind de multe ori invitate la concertele The no Smoking Orkestra.

Video

FOTO