Bubu booking

Al Jawala

Balkan Big Beats | Germania

Exclusiv booking pentru Romania si Ungaria

Mash-up-ul inedit al sunetelor produse de Al Jawala ignora cu generozitate orice limitari ale genurilor muzicale. Alamuri estice intalnesc o sectie de percutii traditionale, dansul din buric merge pe Rock’n’Roll si sunetele lor de didgeridoo suna ca o masinarie de Acid-Trance! Un ascultator al lor din Bucuresti le-a descris muzica ca fiind de “calitate nemteasca si spirit balcanic”.

Intr-adevar, radacinile Al Jawala sunt mult mai apropiate de Padurea Neagra decat de Balcani si au crescut o data cu chefurile date pe Beastie Boys si Nirvana sau cu muzica electro, in loc de formatii cu alamuri ca a lui Boban Markovic.

Prima lor intalnire cu sunetul estic a fost la finele anilor 90. Infometati dupa inspiratie, au absorbit tot ce au putut auzi, au facut cercetari si calatorii, au cunoscut alti muzicieni si au avut peste 800 de concerte in toata Europa!

Intre timp, ei re-importa versiunea lor proprie de Balkan-Beats  inapoi la tarile lor originale unde uimesc orice audienta. Un soc al culturilor dansabil la care nu puteti rezista!
Pentru 11 ani, Al Jawala (Arabesc pentru “calatorii”) calatoresc o data cu calea lor muzicala exceptionala. Transcendand toate cliseele folclorice, au evoluat muzicieni stradali intr-o formatie de show live populara in toata Europa.

De la Oceanul Atlantic pana la Marea Neagra – sau China, Iordania sau orasul lor de bastina Freiburg – cei 5 ambasadori Balkan Beats din sudul Germaniei inspira audientele de peste tot cu energia lor pe scena contagioasa si livreaza multimi ce danseaza incontrolabil.

Ca live act, au fost invitati la Bucovina Club a lui Shantel si au deschis pentru Emir Kusturica. In 2007, au castigat premiul german “Creole Award for World Music”.

Discografie

2002 urbanâtya

2003 Balkan Big Beatz

2005 Live at Jazzhaus

2007 Lost in Manele

2009 Asphalt Pirate Radio

2011 The Asphalt Pirate Remixes

2011 The Ride

Video

FOTO