Bubu booking

Lemon Bucket Orkestra

Balkan/Klezmer/Gyspy/Punk | Canada

De la Toronto la New York, de la Budapesta la Berlin, publicul din toata lumea aclama The Lemon Bucket Orchestra ca fiind revolutionari ai muzicii folk. Inca de la nasterea lor, acum patru ani, trupa a crescut de la quartetul initial de cantareti ambulanti la o formatie de forta guerillica compusa din cincisprezece muzicieni, cu o armata de sustinatori pana in maduva oaselor.

Cei care ii descopera pentru prima data isi dau seama instantaneu ca spectacolele lor sunt mai mult decat concerte prin salbaticia si expansivitatea lor greu de incadrat intre patru pereti. Ei reprezinta celebrarea insasi a tradititiei si culturii exprimate printr-un spirit punk exploziv; parade stradale pline de extaz care erup din coliziunea dintre nostalgie si imaginatie.

Singura „Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super –Band“ din Toronto, asa cum se descriu artistii, Lemon Bucket Orkestra s-a nascut la masa unui restaurant vietnamez de pe strada Yonge dintr-o discutie intre un acordeonist breton cu un scripcar ucrainian. In doar cateva luni, cvartetul initial a crescut intr-un band sanatos de nu mai putin de 15 artisti, castigandu-si reputatia ca una dintre cele mai explozive si petrecarete grupuri canadiene.

Cu o componenta cosmopolita, aducand membrii din multe colturi ale lumii (Uncraina, Franta, Mexic, India, Olanda Portugalia, etc), LBO au un repertoriu la fel de pestrit, in muzica lor amestecandu-se acorduri din peste 10 tari est-europene.

Au sustinut concerte in locuri variate ale lumii: festivaluri, nunti, private party-uri, onomastici, kefuri de pensionare, croaziere, workshop-uri de dans, parade, mereu intr-o componenta diferita (2-14 muzicieni), amplificati pe scena, acustic  pe tejghelele barurilor sau cu un megafon pe strazi.

Show-ul lor este la fel de puternic atat pe scena, intr-un studio radio sau tv cat si intr-o ambasada sau gradinita. Recent au fost preluati de cele mai importante canale media din lume printre care CNN, NYTIMES.COM, FOX NEWS, CBC NEWS NETWORK, dupa ce au cantat ad-hoc in avionul care-i aducea spre Romania pentru turneul Balkan Station.

Video

FOTO